"Gilla"-kampanjen

Vi har under våren påbörjat en diskussion kring nätmobbning och jargonger på nätet. Vi har bland annat letat fram arbetsmaterial och informationsfilmer från olika organisationer för att få igång samtal kring ämnet i klassrummen.
    Vi har formulerat lite tips på hur eleverna kan tänka innan de t.ex. kommenterar varandras bilder på Facebook eller Instagram.
Vi har även smyckat skolan med hjärtan, Facebook- tummar och glada gubbar. Tanken är att eleverna ska se symbolerna och på så sätt bli påminda om våra diskussioner och tips, plus att det är fint och roligt att se elevernas reaktioner när t.ex. trädet på skolgården är fullt med tummar eller när en 2m x 3m lång flagga med ett stort hjärta hänger från skolans tak.

Vi hoppas att samtalen med eleverna han ha åtminstone en liten effekt på den bitvis hårda attityden barn och ungdomar emellan, och samtidigt uppmanar vi föräldrar att fortsätta att prata kring deras barns tid vid datorn och med smartphones.

Här kan man läsa lite förklaringar på de vanligaste platserna på internet där våra elever förekommer med konton just nu.