Skolrestaurangen

I Söderholmsskolans skolrestaurang tillagas och serveras frukost, lunch och mellanmål till skolans alla elever.

Vision och mål

Det viktigaste i vår skolrestaurang är att alla elever ska tycka att maten är god och kunna äta i lugn och ro i en trevlig miljö. Det är också viktigt att maten är näringsrik och nyttig, att ha en klimatsmart profil och att hålla ner matsvinnet. Vi väljer livsmedel från Sverige så långt det är möjligt och minst 65% av alla livsmedel vi använder är ekologiska.

Dagens lunch

Lunchen består varje dag av en varmrätt, ett vegetariskt alternativ, en stor och varierad salladsbuffé, knäckebröd med margarin samt vatten eller mjölk att dricka. Vid jul och påsk serveras traditionsenligt smörgåsbord och vissa andra högtider uppmärksammas med speciella rätter. Matsalen brukar också dekoreras inför de olika traditionerna vilket är mycket uppskattat av både elever och personal.

Riktlinjer

Skolrestaurangen följer Stockholms stads riktlinjer för skolmåltider och vår kökschef, vår kock och våra två köksbiträden levererar god, näringsrik och säker mat till alla restaurangens matgäster.

Matsedel

Veckans meny kan man se via skolplattformen och här på vår webbplats under rubriken Aktuellt på förstasidan.

Välkommen till Söderholmsskolans skolrestaurang!